Nie jesteś zalogowany

Zaloguj sięRejestracja

Log in

zamów zdjęcia

Najwyższej jakości zdjęcia przez internet

Fotoszkoła

Dołącz do nas!

Wzbogać ogólną dyskusję o fotografii o swój głos i odwiedź lokalne forum, aby wymienić się uwagami.

Dziel się swoją wiedzą o fotografii z innymi użytkownikami MyFinePix, lokalnie i globalnie.

Pomoc MyFinePix

Tytuł
Autor
Utworzono
Odpowiedzi
Ostatnia odpowiedź od
16/5/12
0

5 dni 17 godziny temu
pomocy gdzie moge znalesc instrukcje do s4200 w jezyku polskim
24/3/12
2

3 tygodnie 4 dni temu
Jak usunąć profil, albo przynajmniej zdjęcie z konkursu? 
8/2/12
3

3 tygodnie 4 dni temu
Mam pytanie: jakie jest max dopuszczalne napięcie, generowane na złączu lampy błyskowej, podłączanej do stopki hot shoe aparatów FujiFilm, żeby nie powodowało uszkodzenia obwodów elektronicznych aparatu? Np dla X10 lub HS20EXR? Rzecz w tym, że mam starą lampę błyskową i nie wiem, czy mógłbym ją bezpiecznie podpiąć do cyfrówek Fuji?Z góry dziękuę za odpowiedź.Pozdrawiam
26/4/12
0

3 tygodnie 4 dni temu
Posiadam aparat Finepix S3200 oraz dołączone do niego instrukcję i płytę. Problem polega na tym, że instrukcja jest wydrukowana w języku angielskim, zaś płyta działa w różnych językach oprócz polskiego. Głownie chodzi mi o instrukcję. Gdzie mogę znaleźć takową w polskim języku? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc ;]
10/4/12
3

4 tygodnie 4 dni temu
Witam,Zainstalowałem oprogramowanie z płytki, zrobiłem aktualizację i program nie wyświetla zdjęć?Podaję mu ścieżkę do folderu z plikami i nie następuję żadna zmiana!Prosze o poradę, gdyż programu potrzebuję do W3DziękujęRafal 
12/4/12
0

5 tygodnie 4 dni temu
Mam mały problem. Podłączam aparat do komputera, niby go wykrywa, ale następuje ładowanie zdjęć i zawsze wyskakuje "aparat jest używany" . Gdy podłączam aparat bez karty pamięci, działa bez zarzutów. Sama karta w czytniku również nie sprawia żadnych problemów. Czego to może być wina? mam S1800
29/3/12
1

7 tygodnie 1 dzień temu
Jestem od niedawna posiadaczem aparatu Real 3D W1 i nie wiem czy ja robię coś nie tak? Filtr mam ustawiony na AUTO a zdjęcia wychodzą bez wyrazistych kolorów. Nie ma znaczenia czy zdjęcia ustawione są na tryb 3D, czy na 2D. Nie wiem jak w tym aparacie wzmocnić kolory? Proszę o pomoc.
19/3/12
2

9 tygodnie 2 godziny temu
Witam, czy możliwa jest zmiana nicku po zarejestrowaniu się w portalu? Chodzi mi o to co wyświetla się przy moich komentarzach i wszelkich aktywnościach. Będę wdzięczna za odpowiedź i ew. wskazówki.
13/12/09
4

10 tygodnie 7 godziny temu
Witam, czy ktoś spotkał się z problemem połaczenia z Internet Service w oprogramowaniu FinePix? Po instalacji oczywiście "Register Now"  i zarejestrowałem aparat na myFinePix. Otrzymałem - a jakże - podziękowania mailem oraz link aktywacyjny, ale niestety Internet Service jest nieaktywny, menu PictureTheFuturen jest nieaktywne więc nie mogę przez software dołączony do aparatu aktualizować ani jego, ani aparatu. Czy ktoś spotkał się już z tym problemem ?? :/
28/12/10
1

10 tygodnie 2 dni temu
Witam ! Mam problem z moim całkiem nowym aparatem ( mam go od 1 miesiąca ) marki Fujifilm av 100 . Mianowicie , kiedy chce nagrywać film w rozdzielczości HD to aparat mi się wyłącza . Wie ktoś może co moge z tym zrobić ? Pozdrawiam :D
26/2/12
2

12 tygodnie 1 dzień temu
Witam, dziś jest ostatni dzień dodawania zdjęć w lutowym zadaniu. Nie dość, że system nie pozwala mi na wgranie zdjęć, to jeszcze wcześniej pojawił mi się komunikat o tym, że trwają prace systemowe, a na domiar złego nie widze mojego zdjęcia wgranego jako początkowe zadania - "Podróż". Czy inni użytkownicy My Finepix też mają ten problem?Pozdrawiam,D.M.
19/2/12
2

13 tygodnie 9 godziny temu
zauważyłem, że na stronach myfinepix różnych krajów są rózne tematy konkursów, jak myślicie, czy tez mozna brac w nich udział? W regulaminie jest napisane 'dla wszystkich zarejestrowanych użytkowników serwisu oprócz pracowników fuji itd' więc wnioskuję że tak :)
18/2/12
2

13 tygodnie 1 dzień temu
Bardzo proszę o informację, czy mozna teraz jeszcze rozpocząc udzial w konkursie "Praca jak marzenie 2" ?
15/2/12
0

13 tygodnie 5 dni temu
- czy można na djęciach znajdujących się na karcie pamięci zapisać datę ?
7/2/12
1

14 tygodnie 5 dni temu
Witam. Mam od niedawna hs-20, studiowałem /nie tylko czytałem/instrukcję obsługi , choć nie jestem zielony, to wielu opisów nie mogę zrozumieć, czy może jest w jęz. polskim lepiej opracowana instrukcja / potrzebuję takiej / , myślę, że wiele osób narzekających na hs-20 nie obsługuje zgodnie z instrukcją bo ona jest źle a nawet miejscami mylnie napisana,stratni są na tym użytkownicy i producent. Zawsze pozostaje pstrykanie /a nie robienie zdjęć/ na AUTO , wychodzą dobrze , ale nie po to kupujemy takie aparaty. Z poważaniem i pozdrowieniami,georgelion.
5/2/12
11

14 tygodnie 6 dni temu
problemy z rozgryzieniem nowego f600exr
2/2/12
7

15 tygodnie 13 godziny temu
moje pytanie może wydać się dziwne, ale nic to;)czy możliwa jest zmiana avatara? bo taki prosty sposób wyrzuć stare zdjęcie załącz nowe nie działa. Bez względu na to jakie zdjęcie dodaje, cały czas widoczny jest stary avatar. Z góry dziękuję za konstruktywną pomoc :)
29/12/11
5

15 tygodnie 3 dni temu
Do FujiFilm.pl: przeglądam właśnie galerię zdjęć z X-S1 na dedykowanej stronie tego modelu (http://fujifilm-x.com/x-s1/en/) i widzę, że przy jednym ze zdjęć z Afyki - (jestem prawie pewien, tzn. na 99,9%) - zakradł się drobny błąd w opisie. Mianowicie na zdjęciu, podpisanym jako "Thomson's gazelles. Able to capture two with my super telephoto lenses." stoją w rzeczy samej dwie antylopy, najprawdopodobniej są to młode elandy, ale z pewnością nie dwie gazele thomsona.
16/1/11
6

16 tygodnie 15 godziny temu
mam problem z aparatem real 3d w1 brak instrukcji w języku polskim gdzie mogę znaleść taką instrukcję??
29/1/12
2

16 tygodnie 1 dzień temu
Witam, Czy jest możliwość podglądu galerii konkursowych ale każdej z osobna ? Obecnie wchodząc w galerię konkursową do jednego wora są zebrane prace z konkursu "Zima" i "Praca jak marzenie" a może ja jestem ślepa i nie wiem jak się poruszać po tych galeriach ? ;) Z góry dzięki za odpowiedzi :)
28/1/12
0

16 tygodnie 2 dni temu
Witam!Jestem na forum poraz pierwszy, dlatego chcę WSZYSTKICH SERDECZNIE POZDROWIĆ i życzyć każdemu z osobna miłej i serdecznej współpracy ze mną w rozwiązywaniu problemów.
27/1/12
2

16 tygodnie 2 dni temu
Witam. Od środy jestem posiadaczem lampy błyskowej Fujifilm ef-42. Gdy podłącze lampę do aparatu i chce zrobić zdjęcie, to włącza się dioda od AF, która jest w aparacie, a nie ta która jest w lampie.
9/1/12
4

16 tygodnie 3 dni temu
Siemka:D Mam mały problem i liczę że na tej stronie otrzymam jakąś pomoc, a mianowicie  chodzi o to że od niecałych 3 miesięcy posiadam aparacik taki jak FINEPIX AX 300, do tej pory nie było z nim problemów ale musiało się coś stać i juz mam kłopot.
2/1/12
15

17 tygodnie 4 dni temu
Nie moge dodać zdjęć do galeri czały czas pojawia się komunikat. Proszę o pomoc z góry dziękuje:)
14/1/12
2

18 tygodnie 1 dzień temu
Witam! Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem FinePix S2500HD i mam problem z nagrywaniem filmów w HD. Otóż nawet gdy karta pamięci jest pusta długoś takiego nagrania wynosi najwyżej 40-45 s, a niestaty potrzebne mi sią dłuższe nagrania. Nie pomogło ani formatowanie karty, ani ustawień w aparacie. Byłem z tym w serwisie przy okazji innej usterki, ale to nic nie pomogło. Nagrania na 100% były zapisywane na karcie pamięcie [pojemność 4 GB]. Można ten czas nagrywania wydłużyć, czy po ptostu tak już musi zostać?