Nie jesteś zalogowany

Zaloguj sięRejestracja

Log in

zamów zdjęcia

Najwyższej jakości zdjęcia przez internet

Fotoszkoła

Dołącz do nas!

Wzbogać ogólną dyskusję o fotografii o swój głos i odwiedź lokalne forum, aby wymienić się uwagami.

Dziel się swoją wiedzą o fotografii z innymi użytkownikami MyFinePix, lokalnie i globalnie.

Aparaty S / HS / F

Tytuł
Autor
Utworzono
Odpowiedzi
Ostatnia odpowiedź od
16/5/12
2

4 dni 9 godziny temu
witam was pomocy czy moze mi ktos przesłac instrukcje w jezyku polskim przez to nie moge cieczyc sie aparatem
16/5/12
0

5 dni 17 godziny temu
witam was pomocy czy moze mi ktos przesłac instrukcje w jezyku polskim przez to nie moge cieczyc sie aparatem
14/5/12
4

6 dni 11 godziny temu
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że w trakcie przeglądania zrobionych zdjęć ukazuje się komunikat "BŁĄD ODCZYTU ".  Karta pamięci, przez komputer odczytywana jest poprawnie. Wszystkie pliki są wyświetlane. Coś dziwnego dzieje się w aparacie. czy ktoś coś mi podpowie co mam z tym robić?
6/5/12
8

1 tydzień 3 godziny temu
Cześć!!!Mam takie pytanie czy istnieje możliwosc gdzieś w polsce a najlepiej we Wrocławiu aby dostać akcesoria do HS 20 EXR np. adaptery, filtry, obiektyw fish-eye itp. itd. bo jak na razie to takie sprzęty z nalazłem na jakiejś angielskiej stronie ze sprzętem foto. A sprowadzanie z zagranicy jakoś mi się nie uśmiecha.Dzieki!!!
13/5/12
0

1 tydzień 1 dzień temu
S2500HD nie robi zdjęć ale nagrywa filmy - aparat zawiesza się podczas zapisywania fotki na kartę lub pamięć wewnętrzną , firmware 1,04 - czy ktoś ma jakiś pomysł ? , okres gwarancji niestety już minął - koszt ewentualnej naprawy ?Pozdrawiam Wszystkich !
18/7/11
16

1 tydzień 4 dni temu
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum i także aparatu  S2950. Potrzebuję pomocySzukam instrukcji obsługi aparatu S2950 , nie było w pudełku .
7/5/12
0

2 tygodnie 5 godziny temu
Czy ktoś próbował robić zdjęcia z filtrem podczerwonym w HS 10 ? Wiem, że nie wszystkie aparaty się do tego nadają. Robiłem test z fotografią diody pilota telewizyjnego , powinna być biała, u mnie wyszła troszkę niebieskawa i nie wiem czy będzie O.K.
4/5/12
5

2 tygodnie 1 dzień temu
Chciałbym poćwiczyć (zająć się ) głównie zdjęciami makro. Jak na razie dysponuje FF s2950 a niestety mam za mały fundusz na dobrą lustrzankę. Widziałem po różnych galeriach, że można dużo gorszymi kompaktami robić bardzo dobre zdjęcia np: http://fc03.deviantart.net/fs40/f/2009/011/c/3/Mantis_by_Tamyl91.jpg. Zastanawiam się czy jest możliwość zainwestowania jakiegoś dodatku do tego modelu żeby zdjęcia nabrały smaku. Jak dotąd wykonuje zdjęcia np: http://fc08.deviantart.net/fs71/i/2012/124/7/9/beetle_by_ufolekck-d4yi1jg.jpg.
3/5/12
2

2 tygodnie 2 dni temu
Witam W moim HS20 EXR wizjer optyczny jest strasznie nie wyrazny (jak by za mgłą) . Da  sie to jakos ustawić - tak by ostrość była odpowiednia ?
3/5/12
1

2 tygodnie 2 dni temu
Witam. Czy jest coś takiego jak uniwersalny kabel synchronizacyjny do s9500 i lampy Mino 28A. 
2/5/12
1

2 tygodnie 5 dni temu
Witam!Mam pytanie czy w danym modelu / S2950 / w trybie super makro da się zrobic foto z lampą ? bo jak ja przełączam na ten tryb automatycznie wyłacza mi się...  
23/4/12
13

3 tygodnie 3 dni temu
Witam Posiadam fuji hs20 i postanowiłem jakoś na dniach wybrać sie postrzelać fotki do lasu ( natura,widoki) I chciałbym aby ktoś tu napisał jak ustawić najlepiej aparat jeśli chodzi własnie o ten las . Chodzi mi tu o konkrety ( jaki program , przyslona , iso itd)Z góry dziękuje za pomoc . Łukasz
25/4/12
1

3 tygodnie 4 dni temu
Witam. Kupiłam nowy aparat HS25EXR niestety bez instr.w j.polskim. Proszę pomóżcie,gdzie znajdę taką instrukcję?Pozdrawiam
20/1/12
22

3 tygodnie 5 dni temu
WitamGdy nagrywam aparatem HS20 to po zakonczeniu nagrywanie w aparacie wszytko fajnie odtwarza .A gdy odtwarzam na kompie to o leci film ale bez dzwieku .Co robic ?
25/3/12
5

4 tygodnie 5 dni temu
Witam posiadam fuji hs20 i mam pytanie a propo tego modelu gdyz chcialbym ustawic tak aparat aby na statywie przy przejezdzie na rowerze (w ruchu) aparat zrobil mi automatycznie zdjecie (wykrycie ruchu) . Jak cos takiego ustawic . Z gory dziekuje za pomoc .
4/4/12
12

4 tygodnie 6 dni temu
Witam, poszukuję aparatu najlepiej z serii S. Mam tylko jedno wymaganie, a mianowicie, żeby był tyle szybki, że jak nacisnę przycisk to robi fotkę. Ponoć HS20 tak szybko działa ale troche drogi. Dziękuję.
23/8/11
65

5 tygodnie 3 dni temu
Panie Krzysztofie. Specjalnie zalozylem nowy watek zeby sie przypomniec w sprawie firmware do HS10.Sam Pan zaczal ;)
31/3/12
2

6 tygodnie 2 dni temu
witam gdy nagrywam filmik cały czas działa ostrzenie raz jest ok a zaraz za mgłą jak to wyeliminować?
31/1/12
8

7 tygodnie 7 godziny temu
Od niedawna jestem posiadaczem HS20EXR i to co zauważyłem do nawet przy wartości ISO 400 - 800 ( co dopiero przy wyższych wartościach) na zdjęciach można zauważyć spore szumy. I tu moje pytanieCzy wy też macie jakiekowiek problemy z szumem i czy wam to  nieprzeszkadza?Da sie temu jakoś  zaradzić ?Dodam że jestem amotorem i może tekie szumy to norma wiec prosze o odp.
26/3/12
1

7 tygodnie 6 dni temu
Witam serdecznie wszystkich użytkowników na forum. Wraz z dziewczyną chcemy zakupić aparat, i od kilku dni szukamy, opinie wszędzie są zróżnicowane przez co mamy chaos w głowie i nie wiemy co wybrać. Z tej racji postanowiliśmy założyć temat na tym forum, myślę że pomożecie w znalezieniu aparatu, który spełni nasze oczekiwania. Z racji tej, że cenimy solidność wybór padł na markę Fuji Film. Teraz może napisze czego oczekujemy od aparatu
25/3/12
0

8 tygodnie 1 dzień temu
Mam pytanie dla posiadaczy aparatu Fujifilm s2950.Dokłądnie dotyczy wizjera i robienia zdjęć nim.Czy macie tak jak ja że niektóre dalsze przedmioty pixeluje i bardzo wolno stabilizuje ?
26/1/12
7

8 tygodnie 1 dzień temu
Witam,Chciałbym sie poradzic planuje zakupic aparat z gamy Fuji, i nie jestem do konca zdecydowany jaki model. Cena tak do 700-800zł. Najlepiej by mnie interesował z serii S. pozdrawiam 
23/3/12
1

8 tygodnie 2 dni temu
mam pytanie ponieważ nie wiem czy można dokupić Osłonę przeciw słoneczną albo filtr . nie wiem jaki pasuje może ktoś pomoże  . z góry Dzieki . :)
22/3/12
7

8 tygodnie 2 dni temu
Witam prosze o pomoc w wybraniu ładowarki i akumulatorków do aparatu fujifilm s2950,niezbyt się orientuje w tym poniewaz aparat mam od niedawna a alkaików już zużyłam kilka kompletów, w miarę dobrą i nie drogą i gdzie mogę ją kupic . z góry dziekuje za pomoc
22/1/12
2

9 tygodnie 2 dni temu
Mam problem, otóż podczas przełączenia na tryb nagrywania pokrętłem już na ekranie pojawiają się co jakiś czas rozbłyski, tzn jakby ekran zabarwiał się szaro-różowym kolorem na sekundę. Widać to także na nagraniu. Mam ten aparat krótki czas i jest to mój chyba trzeci filmik i to się pojawiło, wcześniej czegoś takiego nie zauważyłam. Przy robieniu zdjęć nie ma czegoś takiego.Byłabym wdzięczna za pomoc:)