Nie jesteś zalogowany

Zaloguj sięRejestracja

Log in

zamów zdjęcia

Najwyższej jakości zdjęcia przez internet

Fotoszkoła

Dołącz do nas!

Wzbogać ogólną dyskusję o fotografii o swój głos i odwiedź lokalne forum, aby wymienić się uwagami.

Dziel się swoją wiedzą o fotografii z innymi użytkownikami MyFinePix, lokalnie i globalnie.

Fotografia

Tytuł
Autor
Utworzono
Odpowiedzi
Ostatnia odpowiedź od
11/1/12
5

2 tygodnie 4 dni temu
czy moze mi ktoś doradzić jakiej firmy filtry są lepsze  - hama czy hoya .czytając opinie w sieci głowa puchnie .i czy kupić uv czy skylight
14/3/12
1

2 tygodnie 4 dni temu
witam ,czy ktoś z was ma w swojej kolekcji zdjęcia motoryzacji prl ? zgłaszajcie się a ja zapraszam do mojej galerii.   http://www.myfinepix.pl/pl/gallery/23465      .mile widziane komentarze i oceny
20/3/12
0

8 tygodnie 6 dni temu
Witam wszystkich, jestem świerzaczkiem na forum, ale mam zamiar się trochę zintegrować. Wpis o inspiracjach zainspirował mnie do stworzenia zabawy-wyzwania ;)Zabawa będzie się nazywać: "Ręka do góry, kto wie o jaką fotografię chodzi"Będzie polegała na odgadnięciu o jaką fotografię chodzi osobie, która aktualnie zadaje zagadkę. Następną zagadkę zadaje osoba, która zgadła.
7/9/10
2

15 tygodnie 7 godziny temu
Witam,Jestem posiadaczem S2500, i mam z nim problem:( mianowicie aparat po zrobieniu kilku zdjec zacina sie, i nic nie mozna zrobic, nie reaguje na zadne nacisniecia przyciskow, dopiero wyciagniecie baterii pomaga.......ma ktos jakies pomysły???, bede wdzieczny, jak nie to serwis.....
6/2/12
1

15 tygodnie 9 godziny temu
Witam Was gorąco w zimny poranek :)Mam takie małe zapytanie... Czy ktoś wie kiedy nd ogłoszone wyniki konkursu fot. pt."Zrób zdjęcie ukochanej osoiby" ?
30/11/10
45

17 tygodnie 3 godziny temu
Moi Drodzy,Ponieważ w związku z ogłoszym konkursem "Praca jak marzenie" pojawia się coraz więcej pytań, które kierujecie na mojego priva proszę o zadawanie ich na forum, tak aby moje odpowiedzi mogły służyć wszystkim zainteresowanym.Odp. 1. nie jest to konkurs kto zrobi lepsze zdjęcie ponieważ zadania o charakterze fotograficznym będą dotyczć różnych dziedzin fotografi i podróży.
19/1/12
0

17 tygodnie 4 dni temu
Piękna nasza polska cała. Od Bałtyku po kres gór. To prawda. Polska jest piękna. Mamy się czym pochwalić, tylko tego niedoceniamy. Piękny Grudziądz ze spichrzami, piękny Wrocław, piękny Białystok. A Bieszczady, Tatry? Dla każdego coś miłego. Trochę ciszy, trochę gwaru. Trzeba umieć to docenić. Miejsc godnych odwiedzenia niebrak.Z turystycznym pozdrowieniem. Do zobaczenia na szlaku
9/7/11
6

18 tygodnie 6 dni temu
Posiadam aparas Fuji S2500HD. Zbliża się pełnia  może bym sobie porobił zdjęć księżyca o ile pogoda pozwoli. Czy może ktoś zaproponować jakieś ustawienia tego aparatu aby wyszły w miarę przyzwoite zdjęcia? Który program, jakie na nim ustawienia. Ostatnio jak próbowałem to wyszły mi śliczne zdjęcia białej wielkiej plamy na czarnym tle. Czy ten aparat jest w stanie osiągnąć jakieś przyzwoite zdjęcia nocne, księżyca?P.S. Statyw oczywiście mam. :P
29/12/11
1

20 tygodnie 3 dni temu
Czy ktoś wie , gdzie we Wrocławiu można wywołać zdjęcia na papierze profesjonalnym tzn, grubszym i z lepszymi barwami. Oczywiście w jakiejś normalnej cenie. Byłem na Piłsudskiego ale mają tylko zwykły i dosyć drogo.Jakieś rekomendacje?Zoroaster
10/12/11
3

23 tygodnie 1 dzień temu
Witam, od kliku miesięcy jestem posiadaczką aparatu HS20EXR. To był baaardzo przemyślany zakup i zanim podjęłam decyzję sprawdzałam w necie nie tylko parametry aparatu ale i jakość zdjęć wykonanych tym cudem. Przez pierwszych kilka dni faktycznie cieszyłam się jak dziecko widząc wysokiej jakości fotki :) Jestem amatorem więc zdjęcia robiłam głównie na programie EXR oraz ADV i wszystko było ok ale już po kilku tygodniach coś się zaczęła pogarszać ta jakość. Nie dość, że kolory coraz gorsze to w zasadzie każde zdjęcie było co nieco poruszone.
9/5/10
11

42 tygodnie 1 dzień temu
Witam,nazywam sie Tomasz Snopczyński.Mam pytanie.Czasami czytam,ze FujiFilm organizuje foto szkołe.Czy jest szansa zeby zupelny amator  dostal sie na taka szkole.Mam pragnienie zapoznac sie blizej z pokretłem swojego S100fs ,nie tylko z funkcja AUTO.Czy Panstwo organizuja szkoly dla  "żółtodziobów"?.P.S.Dzieki za Wasze produkty.Tomasz Snopczynski
11/1/11
3

42 tygodnie 2 dni temu
witam, mam pytanie dotyczace zdjec - w opisie pojawila sie informacja, ze powinny byc zrobione po 9 stycznia, a nie na wakacjach. Jesli mam zrobione zdjecia w czasie swiat Bozego Narodzenia i jest tam fajna historia - to czy moge je wrzucic do galerii? roznica czasu nie jest duza, reportaz jest dosc świeży. Prosze o informacje
9/2/11
5

42 tygodnie 2 dni temu
Nie dostalam do dnia dzisiejszego maila-informacji o drugim zadaniu. Co wiecej zniknela moja galeria z pierwszego zadania - komunikat na stronie "Strona nie zostala odnaleziona. Przepraszamy, strona, ktora probujesz otworzyc nie istnieje".Moje pytanie do prowadzacych - CO SIE DZIEJE? 
11/1/11
9

42 tygodnie 2 dni temu
Chciałam sie uprzejmie zapytać gdzie znikneło moje konkursowe, podwodne zdjęcie majace ok 165 lików?Pozdrawiam,Ewa bełdowska
4/11/10
11

43 tygodnie 10 godziny temu
Witam, szukam dobrego aparatu tak do tysiąca złotych. Co moglibyście mi polecić? Zależy mi przede wszystkim na pięknych zdjęciach mojej kochanej córeczki. Ma roczek, jest bardzo ale to bardzo ruchliwa i ciężko jej zrobić zdjęcia ;) pozdrawiam
1/5/11
6

48 tygodnie 15 godziny temu
Na samym początku chciałbym przywitać wszystkich kochających fotografię, zarówno amatorów jak i zawodowców.Fotografuje amatorsko od 2004 roku. Posiadaczem aparatu Fuji hs10 jestem od sierpnia 2010 roku.Zapraszam do mojej skromnej narazie galerii, która będzie się z upływem czasu powiększać do komentowania moich fotek. http://www.myfinepix.com/pl/gallery/462838   Pozdrawiam serdecznie
9/5/11
1

1 rok 1 dzień temu
Witam, od niedawna posiadam swoją pierwszą lustrzankę cyfrową. moim poprzednim aparatem był stary dobry zenith. Chcialbym podzieliś się z wami moją wesołą twórczością, chciałbym poczytać uwagi na temat moich zdjęć, które pomogły by mi w doskonaleniu warsztatu. Zapraszam do oglądania i oceniania.Pozdrawiam Paweł. http://www.myfinepix.pl/pl/gallery/321805
26/5/10
15

1 rok 3 tygodnie temu
Witam.Mimo, że jestem użytkownikiem tego aparatu zaledwie od 20 kwietnia to już pięć lat używam Fuji s 7000. Myślą, że jest trochę błędów w instrukcji HS10 np: opis fotografowania super makro dotycząca wysunięcia obiektywu. Instrukcja opisuje to, że należy obiektyw maksymalnie wysunąć a w rzeczywistości wsunąć. Czy macie tak samo? kolejne uwagi później.Pozdrawiam
15/7/10
8

1 rok 4 tygodnie temu
Od kilku godzin jestem niezupełnie szczęśliwym posiadaczem HS10 - niezupełnie, gdyż nie ma on w praktyce możliwości korzystania z zapisu RAW. Dokładniej: plik RAW można utworzyć, nawet obejrzeć w dostarczonym oprogramowaniu i na tym koniec. Wbrew zapewnieniom w pakiecie oprogramowania nie ma niczego, co umożliwiałoby konwersję z RAW do jakiegokolwiek bezstratnego formatu np. do TIFF (chyba że nie zauważyłem).
26/3/11
1

1 rok 4 tygodnie temu
Witam wszystkich bardzo serdecznieMam pytanie czy ktoś z forumowiczów robił fotografie z filtrem IR aparatem FUJI S6500Fd??Od pewnego czasu chodzi za mną robienie zdjęć z filtrem IR w podczerwieni tylko nie wiem czy aparat S6500FD wydoli i dlatego moja prośba jakby ktoś z Was już próbował tego rodzaju fotografii za pomocą tego aparatu, aby się podzielił swoimi spostrzeżeniami i uwagami i może wrzucił jakieś zdjęcia.Pozdrowionka
19/3/11
10

1 rok 7 tygodnie temu
Witam! Jak wam poszło dzisiejsze fotografowanie "superksiężyca"? U mnie zachmurzone niebo, nie za fajnie wyszło. Pochwalcie się :)
15/3/11
6

1 rok 7 tygodnie temu
Jak podaje Deser.pl Już 19 marca nastąpi maksymalne zbliżenie Księżyca do Ziemi, znane jako zjawisko ''Superksiężyca''. Ostatnie takie zjawisko mieliśmy okazję obserwować w 2005 r. (wtedy na południu USA szalał huragan Katrina). Średnia odległość Księżyca od Ziemi wynosi ok. 384,4 tys. km, natomiast 19 marca będzie ona zmniejszona do 356,5 tys. km. Nie wpadajmy jednak w panikę: perygeum, czyli maksymalne przybliżenie się Księżyca, jest doskonałą okazją dla fotografów, pasjonujących się astronomią.
17/3/11
9

1 rok 8 tygodnie temu
Witam wszystkich maniaków fotografii zarówno pro jak i laików. Męczy mnie od jakiegoś czasu jedna myśl-natomiast w jaki sposób osiągnąć efekt taki jaki jest na fotografii pod tym linkiem?http://www.myfinepix.pl/pl/gallery/48664/247310Chodzi mi o białe tło za osobą na portrecie!Czy jest to osiągalne bez obróbki w PS?Wszystkie rady będą mile widziane :)Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.Rafał   
16/1/11
11

1 rok 9 tygodnie temu
Na ile zdjęcia do konkursu mogą być przekształcone w Photoshopie? Mam fajny pomysł ale zrealizowanie go będzie wymagało łączenia np. dwóch, trzech zdjęc w jedno czy mocnych zmian kolorystycznych.PozdrawiamEwa Bełdowska
8/1/11
6

1 rok 12 tygodnie temu
Witam wszystkichDlaczego wszyscy są zajęci przyziemnymi sprawami , czyżby środki do spełniania  przyjemnośći zabierały aż tyle czasu w życiu ?  Czasami nie rozumiem tego świata , ludzie gonią za wszystkim co daje i nie daje  zadowolenia w życiu . A przecież fotografia może być wszystkim co pozwala żyć i bawić .Pozdrowienia  dla wszystkich i czekam na komentarze.