Dołącz do nas!
Dodawanie zdjęć do fotobloga
Moi Drodzy,
Ponieważ coraz więcej osób próbuje dodać kilka zdjęć do jednego posta w fotoblogu i trafia na ten sam problem, na który trafiałem dwa miesiące temu, podaję informacje jak to zrobić, które zresztę ktoś podał mi wcześniej ponieważ znajdują się na one w części angielskiej
1. Dodaj zdjęcie do, które będzie miniaturą photobloga, czyli będzie je widać na stronie głównej, oraz pojawi się jako pierwsze zdjęcie po rozwinięciu posta.
2. Napisz lub najlepiej wklej tekst z edytora tesktu. Polecam przeklejenie z pliku txt, gdyż przy przeklejeniu z Worda mogą pojawić się jakieś śmieci doklejone przez Gates'a
3. Wbij enter tam gdzie chcesz wstawić zdjecie po czym kliknij w pasku okna na ikonę z obrazkiem drzewka
4. Otworzy sie okno, w którym kliknij na ikonkę po prawej

5. Pojawi się następne okienko w którym
A. Kliknij wysyłanie plików
B. po naciśnięciu "przeglądaj pliki" znadź plik i zaznacz go poprzez klikniecie
C. Kliknij wysyłanie plików
D. Po załadowaniu kliknij Sent to Tinymce
czyli tak jak na poniższym obrazku

6. Poźniej pojawi się kolejne znowu okno, w którym możesz wpisać kilka informacji, ale możesz również nacisnąć insert i juz masz zdjęcie w Swoim fotoblogu

7. Teraz wystarczy powtórzyć tą operację kilka razy i już masz swojego ulubionego fotobloga.
Wiem, że jest to trochę skomplikowane, pracujemy nad tym, aby uprościć procedurę, ale mam nadzieję, że dopóki to się nie stanie dopóty moje rady pomogą. Mnie przynajmniej pomogły,
Krzysztof
- Zaloguj się lub utwórz konto, by odpowiadać na te uwagi
-

Odpowiedź
Bardzo dziękuję za trafne informacje o zakładaniu fotobloga - jak widać bardzo mi one pomogły!!! Proszę o dalsze uwagi!! Pozdrowienia z deszczowych Kozienic!!!
Odpowiedź
to polecam również artykuł na temat dodawania fotobloga do portali społecznościowych, w Warszawie leje i korek
Zobacz jak Twoje zdjęcia wyglądają na papierze, a wyrzucisz monitor http://foto.fujifilm.pl/